2020. március 17., kedd

Ének

Kedves Tanítványaim!

Először is azzal kezdeném a mondanivalómat, hogy a múltkori egyik házi feladatotok célja az volt, hogy készítsetek egy vázlatot a füzetetekbe egy általam készített PPT segítségével. Mivel ez a PPT nem került fel a honlapra, és sokan nem tudtátok honnan elérni, így kitaláltam rá egy megoldást. Feltöltöttem a saját Google Drive oldalamra a PPT-t és annak a linkjét most meg is osztom Veletek. Szerintem ez a leghatékonyabb módja annak, hogy a közeljövőben mindenki megtalálja majd az ehhez hasonló segédleteket és tudjon dolgozni önállóan otthon a gép előtt.

A PPT linkje:

Mivel az osztály több, mint felének nem sikerült teljesíteni a házi feladatot (a feltöltés sikertelensége miatt, Mariann néni és a rendszer hibájából), így erre az órára ugyanezt a házi feladatot adom fel Nektek.


Kérek mindenkit, hogy e link alapján dolgozzatok és kedd este 8 óráig küldjétek el nekem a tanulo9876@gmail.com e-mail címemre ezt a feladatot. Nagyon fontos, hogy mindenkinek legyen a füzetében egy vázlat Erkel Ferencről, hiszen a továbbiakban vele kapcsolatos kérdéseket, feladatokat fogok veletek megosztani.

      Továbbra se maradjon el otthon a beéneklés és a már tanult dalok ismétlése.

A mai órára rövid beéneklési gyakorlatokat osztok meg Veletek, tessék ezeket otthon is mindenképpen többször gyakorolni, akár szüleiteknek bemutatni! J


1mamma mia-mamma-mia-mamma mia-mamma mia-mó   (dd-dd---rr-rr---mm-mm---rr-rr----d)
1mitiszi-metesze-csiviszi-csevesze-prontó   (d-d-d---r-r-r---m-m-m---r-r-r----d)
1 szó-le-le, szó-le-le, szó-le-le, szó-le-le, szó  (dó-mi-mi, ré-fá-fá, mi-szó-szó, fá-ré-ré, dó)
.   Lali-a-lila-ló-elalél  (d-r-m-f-s-f-m-r-d)
Don-diri-don-diri-don-diri-diri-diri-don-don-don-don-don  (d-dr-m-mf-s’-s’f-mfmr-d-m-s’m-d) 
Nem lehet a Márta másé, mert a Márta már Tamásé…   (d,d,-mm-ss-d’d’-d’d’-ss-mm-d,d,)

      A bemelegítést kövesse két legismertebb dalunk Franz Schubert dalciklusaiból:
-          A molnár virágai
-          A vadász

Énekeljétek el e két dalt otthon először szolmizálva, majd szöveggel. Küldök egy kis segítséget hozzá.

(Na, jó, utóbbi dalt se németül, se ilyen őrült fürge egér tempóban nem fogom Tőletek kérni!)




A mai órára ennyit terveztem, célunk a két dal kívülről való éneklése. Ha azt veszem alapul, hogy egy héten 4 darab énekóránk van, akkor már a jövő hétre nyert ügyetek lesz a dalok memorizálásában, és tudunk is tovább haladni más, új dalok megtanulásának irányába. („Nagyon bizakodó vagyok!”) J

Egy idézettel zárom a mai órát, szeretnék minden olyan tanulót megdicsérni köztetek, akik időben reagáltak a feltöltéseimre, és a házi feladatokat rohamos gyorsasággal digitalizálva elküldték nekem!

Nagyon szuperek vagytok! :)
















          Üdv::
          Mariann néni






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése